Dick van Beem competitie 2022

De 18e editie van de jaarlijkse Dick van Beem competitie was op een wel heel bijzondere locatie; Fort Aagtendijk in Beverwijk. In dit oude fort van de stelling van Amsterdam zijn we in goed gezelschap met andere culturele activiteiten. In een lange gang hangen de 15 fotowerken van de deelnemers van Polderlicht die in de hele maand juli nog gratis te zien zijn voor alle bezoekers van het fort (voor adres en tijden zie poster in de slide show).

Onze fotocollega’s van Fotokring Uithoorn namen de jurering voor hun rekening en hadden zinvol en onderbouwd commentaar bij elke inzending. Het thema was dit keer ‘Vrijheid’ en moest worden vastgelegd in een 2- of 3-luik en dit bleek lastiger dan gedacht.

Aan creativiteit geen gebrek want ‘Vrijheid’ kan op veel verschillende wijzen worden uitgebeeld en iedereen heeft wel ervaring waarin het gevoel van vrijheid past. 

De jury heeft Peter van Lieshout als winnaar aangewezen met zijn 2-luik ‘Vrijheid of afhankelijkheid’. Bernadette Nooij en Elisabeth Schelvis werden resp 2e en 3e. De wisseltrofee, de zilveren koe, staat weer een jaar lang op de schoorsteen bij Peter.

De DvB-competitie van 2022 werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue en het bleef nog lang gezellig op het fort! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.