Dick van Beem in de gloria!

Als afsluiting van seizoen 2008-2009 organiseerde Fotokring Polderlicht traditiegetrouw de Dick van Beem Competitie. De wisseltrofee – een zilveren koe – is vernoemd naar de in 2004 overleden grondlegger van de fotoclub.
Het was een spannende competitie, afgelopen dinsdag 23 juni. Het ingeleverde werk (de mooiste foto’s van het seizoen) was van hoge kwaliteit. Alle 21 aanwezige clubleden hebben de foto’s beoordeeld volgens het “5 Criteria Systeem” (technische, esthetische, verhalende en emotionele kwaliteiten en originaliteit). Winnaar van de trofee werd Johan Ensing met zijn schitterende beeld van vissers in China. Naast de trofee – die winnaar van vorig jaar, Johan van de Wijgaart, overhandigde – ontving Ensing uit handen van secretaris Peter van Lieshout een Cameraland-cadeaubon twv € 50 en een bos bloemen. Runner-up werd Marcel Reimer met zijn analoog gefotografeerde kindje-met-telefoonnummer-op-de-arm tijdens Elf Fantasy Fair, goed voor ook een bos bloemen. De derde bos was voor Ruud van den Berg en zijn foto “Nødtelefon”. Johan van de Wijngaart was nipt vierde geworden en kreeg onder luid applaus Marcel Reimer’s bloemen in de handen geduwd.

Johan Ensing krijgt De Koe uitgereikt van Johan van de Wijngaart
Tweede prijs voor Marcel Reimer met de foto 'kindje-met-telefoonnummer-op-de-arm'
Ruud van den Berg wint derde prijs met 'Nødtelefon'
Een groepsfoto als afsluiting van het seizoen 2008-2009

De zomerstop van de club duurt tot 1 september. Het seizoen 2009-2010 belooft een geweldig seizoen te worden. Alle leden: fijne vakantie!