Expositie ‘Geheimhouding’

De Kinderboekenweek 2007 staat in het teken van geheimen. Onder het motto ‘Sub Rosa – Boeken vol geheimen’ besteedt de 53ste Kinderboekenweek aandacht aan geheimen, mysteries en verborgen zaken in kinderboeken.

De Latijnse uitdrukking “sub rosa” dateert uit de 16e eeuw en staat voor geheimhouding. Het symbool van deze uitdrukking is een vijfbladige roos. De schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk blijft vooralsnog – hoe kan het ook anders – geheim. De Kinderboekenweek 2007 vindt plaats van woensdag 3 oktober tot en met zaterdag 13 oktober. Naar aanleiding van de Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek IJmuiden ons verzocht een expositie in te richten. Natuurlijk gaan wij aan dat verzoek gehoor geven.

De expositie van Fotokring Polderlicht in de Bibliotheek van IJmuiden (van 1 t/m 31 oktober 2007) zal bestaan uit zo’n 30 werken, geheel in het teken van het thema ‘Geheimhouding’. In de kinderliteratuur spelen geheimen – en vooral het ontrafelen ervan – een essentiële rol. Het kan gaan om geheimen op persoonlijk gebied, maar ook om op te lossen mysteries of geheime opdrachten. Boeken vol geheimen zijn terug te vinden in het oeuvre van auteurs als Paul Biegel (onder meer in De tuinen van Dorr), Tonke Dragt (in bijvoorbeeld De brief voor de koning en Torenhoog en Mijlenbreed) en Carry Slee (onder meer in Afblijven).

Meer informatie over de Kinderboekenweek via http://www.kinderboekenweek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.