Fotokring Polderlicht organiseert Velsen Nu!

Eenmalige, eendaagse fotohappening in de Dorpskerk van Santpoort-Noord

Op zaterdag 30 juni a.s. staat er wat moois te gebeuren: de 1-dags tentoonstelling en foto-happening van Fotokring Polderlicht: Velsen Nu! in de Dorpskerk van Santpoort-Noord (Burg. Enschedelaan 67). Één dag slechts, en dus maar één kans om de 19 unieke fotoseries te bewonderen die leden van de Velserbroekse Fotokring Polderlicht de afgelopen maanden hebben gemaakt.

Juwelen zijn het. De series laten de gemeente, haar bewoners en stedelijke verschijnselen anno 2012 zien. Humoristisch (Recessie en koptelefoons – portretten van Velsenaren met grote koptelefoons), rauw en emotioneel (Het leven is een cadeautje – het overlijden van Bram Bart) of ronduit schitterend (Van stille getuige tot waar kunstobject) … alle series zijn bijzonder en zeker de moeite waard om te bekijken. En onderwijl luistert u naar live pianomuziek, gespeeld door twee pianistes op de vleugel.

Fotokring Polderlicht, bekend van het boek Focus op Velsen, is een prijzenwinnende fotoclub. Deze actieve club van enthousiaste fotografen laat u graag het resultaat laten zien van de jaarlijkse fotowedstrijd om de ‘Zilveren Koe’, zoals de Dick van Beem wisseltrofee liefkozend wordt genoemd.

Maar er is meer! Zo kunt u zich laten vereeuwigen in een van de twee professioneel ingerichte foto-studio’s. De visagiste en de fotografen zijn er helemaal klaar voor. Voor 15 euro kan men dan kiezen voor een prachtige A4-afdruk of twee afdrukken van 13 x 18 cm.

Wilt u meer weten over fotografie en fotograferen? Schuif dan aan bij een van de workshops die door leden worden gegeven, waaronder: ‘Kennismaking met fotografie en de camera’ en ‘De allereerste foto’.

En dan is er ook nog een loterij. Voor maar 1 euro per lot (6 voor € 5,-) maken onze gasten kans op een van de drie ingelijste en gesigneerde kunstwerken. En u bepaalt zelf welk van de drie werken u wilt winnen.

Iedereen met een mobieltje kan bovendien meedoen aan de smartphone-wedstrijd. Ter plekke stuurt men een foto uit de smartphone naar de gereedstaande laptop en maakt daarmee kans op een canvasprint van de winnende foto.

Kom op tijd. U wilt niets missen van dit eenmalige evenement. De Dorpskerk is geopend vanaf 10 uur. Wethouder van Kunst en Cultuur, Wim Westerman, zal de dag officieel openen om 10.30 uur. Om 15 uur sluiten de deuren weer. U keert weer huiswaarts, een kunst­ervaring rijker!