Update: Let op bij wedstrijden!

“Win een luxe overnachting met uw mooiste natuurfoto van IJmuiden aan Zee”, zo kopte het nieuwsbericht van Holiday Inn dat iedereen oproept om mee te doen met hun wedstrijd natuurfotografie. Onderaan bij de reglementen staat: “De ingezonden foto’s worden eigendom van het hotel en mag deze onbeperkt rechtenvrij gebruiken”.

Voorzitter Marcel Reimer heeft in een e-mail Holiday Inn om opheldering gevraagd. We kunnen opgelucht ademhalen. General Manager Maud Goppel van Holiday Inn verzekerde ons dat het geenszins gaat om de auteursrechten van de ingezonden foto’s. Die blijven vanzelfsprekend eigendom van de maker. Het hotel verwerft met deze competitie wel de ongelimiteerde publicatierechten van de ingezonden foto’s. Dat is nodig, want de winnende foto’s gaan de kopborden van de bedden sieren in alle kamers van het hotel. “Een prachtige manier om de omgeving naar binnen te halen”, aldus Maud Goppel. Bovendien zullen de foto’s op een bijzondere manier in het hotel worden geëxposeerd. En wellicht gebruikt Holiday Inn de werken voor hun promotiedrukwerk. “Maar,” zo verzekert Maud, “altijd met naamsvermelding van de fotograaf, dus wie weet wat daar nog uit voort gaat komen.”

Dus, leden van Fotokring Polderlicht, aan de slag! De foto’s die al zijn ingeleverd voor ons Jubileumboek Focus Op Velsen zijn zeker de moeite waard om in te sturen. En wie weet, win je een overnachting onder je eigen foto! Stuur je foto als digitaal bestand van maximaal 2 MB op naar marketing@holidayinn-ijmuiden.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.