Word Stadsfotograaf!

Sollicitatieprocedure stadsfotograaf van start
Velsen krijgt op woensdag 28 maart een nieuwe stadsdichter en een nieuwe stadsfotograaf. Vanaf vandaag kunnen alle Velsenaren meedingen naar deze ere-banen.
De organisatie van stadsdichter en stadsfotograaf is in handen van Bibliotheek Velsen en IJmuider Courant. Zij bieden dichter en fotograaf een podium om hun werk te publiceren.De stadsdichter werd vier jaar geleden in het leven geroepen door Bibliotheek Velsen. De stadsfotograaf was twee jaar geleden een initiatief van RC De Ruimte, de culturele onderneming van Joop Stoop. Hij heeft het fenomeen inmiddels overgedragen aan bibliotheek en krant.

Deelname
Hoewel aparte deskundige jury’s de inzendingen zullen beoordelen en selecteren, is gekozen voor een gelijk opgaande selectieprocedure. De eerste stap is dat kandidaat-dichters en kandidaat-fotografen vijf werken inleveren. Drie daarvan zijn naar eigen keuze van de inzender. Tevens moet een foto worden ingestuurd met als onderwerp ‘Velsen’ en eentje over ‘Tata Steel’. Wil je mee doen, lees dan goed de voorwaarden van het fotograafschap.

Deadline
De sluitingstermijn voor sollicitanten is in deze eerste ronde vrijdag 17 februari. De jury’s komen de week daarna bijeen voor een eerste selectie. De afvallers krijgen daarna bericht. Degenen die door zijn ontvangen een tweede opdracht.